Een echte beknopte handleiding over hoe je oorbellen voor sport vastbindt (2024)

Vraag je je af hoe het voor atleten mogelijk is om hun oorbellen de hele tijd op de baan te houden zonder eraf te vallen of in de weg te zitten?

Als je een atleet bent of een kind hebt dat een atleet is, maar dol is op hun oorbellen en niet zeker weet wat je zou kunnen doen om te voorkomen dat de oorbellen zoekraken of schade aanrichten, moet je misschien een tape van je vriend maken.

De oorbellen worden alleen gedragen tijdens voetbaltrainingen, maar niet tijdens competitieve wedstrijden.

Om ervoor te zorgen dat de training vlot verloopt, delen we enkele tips om de oorbellen voor tijdens het sporten zo veilig mogelijk te tapen.

Dus laten we erop ingaan.

5 bruikbare tips voor het tapen van oorbellen voor sport

Een echte beknopte handleiding over hoe je oorbellen voor sport vastbindt (1)

Dit zijn belangrijke tips die u zullen helpen als het gaat om competitieve en niet-competitieve games. Voor de niet-competitieve spellen zou je de oorbellen moeten afplakken met een klein stukje van de plastic band; en voor de competitieve spellen zou je de oorbellen in de kleedkamer moeten opbergen.

Hier zijn belangrijke stappen die u moet volgen bij het tapen van de oorbellen voor sport

1Stap 1- De waterdichte plastic pleister krijgen

Om de oorbellen voor het sporten af ​​te plakken, is het belangrijkste dat je nodig hebt een pleister van echt plastic, omdat deze waterdicht is.

Dit is de ideale oplossing bij het voetballen, voetballen of basketballen omdat er bij deze sporten veel gezweet wordt.

Het goede nieuws is dat de beste van deze plastic pleisters lang blijven zitten, zelfs als je zweet. Het beste is dat deze plastic pleisters betaalbaar zijn en lang meegaan.

Stap 2 – Knip de tape op de juiste maat.

Nu je weet welke pleister je moet gebruiken en er een hebt besteld, gebruik je de juiste maat schaar om ervoor te zorgen dat de tape voor de oorbellen de juiste maat heeft, vooral tijdens het spelen. De pleister moet +/- 0,5 m van het oor bedekken.

Je moet ook weten dat je nooit een tape voor de oren zult tegenkomen die het hele oor zou bedekken, en ook zal de juiste maat van de tape ervoor zorgen dat de oorbellen goed blijven zitten. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de maat van de oorbellen de oorbellen van achteren en van voren bedekt.

Een echte beknopte handleiding over hoe je oorbellen voor sport vastbindt (2)

Stap 3 - De oorbel vastplakken met behulp van de pleister.

Dit is een eenvoudigere stap en u hoeft alleen maar voorzichtig en eenvoudig het oor/de oorbel af te plakken met behulp van de pleister. Deze pleister moet aan beide kanten ten minste 0,5 cm van uw oor bedekken. En je moet ervoor zorgen dat je het goed doet.

Wanneer je de pleister over de piercing vouwt, wil je er zeker van zijn dat de tape slechts een paar millimeter contact maakt met de omliggende huid, maar er mogen geen plakkerige delen op de piercing plakken, omdat de tape het onmogelijk of gewoon te pijnlijk en gevaarlijk zou maken om de tape later te verwijderen. Dus terwijl de tape aan de omliggende huid kleeft, mag deze niet op de piercing zelf zitten.

Ga nu naar buiten en heb plezier!

Stap 4 - Verwijder / leg de pleister neer

Na de wedstrijd moet je de plastic pleister voorzichtig van je oren halen. Ondanks de lijm is het verwijderen heel eenvoudig, vooral als je veel zweet omdat de oorbellen nat zijn geworden en de pleister gemakkelijk te verwijderen is.

Toch moet je de pleister niet te agressief verwijderen of te snel verwijderen, omdat de oorlel erg delicaat is en je het oor gemakkelijk kunt beschadigen of uit elkaar kunt scheuren als je de pleister te snel verwijdert. Dit geldt vooral omdat de pleister erg plakkerig is en gemakkelijk aan je oorbel kan blijven plakken.

Een echte beknopte handleiding over hoe je oorbellen voor sport vastbindt (3)

Stap 5 – Gebruik alcohol om je oorbellen schoon te maken.

Dit is een belangrijke stap, vooral als je al een hele tijd geen oorbellen meer draagt. Nieuwe oorpiercings, zelfs degenen die er genezen uitzien, lopen een hoog risico op ontstekingen en een broedplaats voor bacteriën.

Om ontstekingen te voorkomen en eventuele bacteriën die zich in de loop van de tijd in het oor hebben opgehoopt te doden, moet je de oorbellen grondig schoonmaken met ontsmettingsalcohol. Als er geen alcohol is, kunt u prep-alcoholpads gebruiken.

En als de alcohol die je hebt in sprayvorm is, gebruik dan wattenstaafjes om er alcohol op te spuiten en gebruik dan de wattenstaafjes om de oorbellen schoon te maken. Je moet ook het kussentje of wattenstaafje met alcohol gebruiken om zachtjes over het oor rond het piercinggebied te wrijven of het schoon te maken.

Andere belangrijke tips en trucs voor het tapen van oorbellen voor tijdens het sporten

  • Laat de piercing goed genezen

Als je van plan bent om de oorbellen te laten plakken, raden we aan om de piercing goed te laten genezen. Plak de piercing niet af voordat deze geneest. Volg dus de aanbevolen verzorgingstips.

De eerste 6 weken voor genezing werken goed voor de meeste oorlelpiercings, maar in sommige gevallen duurt de genezing maanden. Zorg ervoor dat de piercing goed is genezen voordat je hem afplakt.

Een echte beknopte handleiding over hoe je oorbellen voor sport vastbindt (4)

  • Beste opties voor oorbeldeksels

Naast de plastic pleister of sporttape, kunt u ook kleine zelfklevende verbanden gebruiken, zolang het zelfklevende materiaal veilig is en aantoonbaar werkt.

Vermijd elke tape met een zeer sterke hechting, omdat deze misschien te moeilijk te verwijderen is, en u wilt hem er ook niet uit moeten trekken. Met andere woorden, u zou de meest flexibele pleisters moeten vinden.

  • Als het tapen van de oorbellen geen optie is

Sommige coaches zijn tegen het afplakken van de oorbellen, en wanneer dit gebeurt, vooral bij piercings die niet goed genezen zijn, is de kans groot dat je meer schade oploopt.

En aangezien u niet zou willen dat dit gebeurt, zou u moeten overwegen om hulp te zoeken bij de kinderarts voor andere opties die beter en veiliger zouden werken.

Een echte beknopte handleiding over hoe je oorbellen voor sport vastbindt (5)

  • Zijn oorbellen toegestaan ​​bij competitief voetballen?

De regels van competitief voetbal zijn tegen het dragen van oorbellen of andere soorten sieraden die de speler zouden neerhalen, zelfs de tape.

Aan het eind van de dag wordt het dragen van oorbellen bij voetbal of andere soorten trainingen en competitiewedstrijden beschouwd als een veiligheidsrisico, en het niet dragen van de oorbellen is een belangrijke voorzorgsmaatregel. Dus in de meeste gevallen zijn oorbellen en de meeste andere soorten sieraden verboden in de sport.

Maar als het om training en spelletjes gaat, kun je de oorbellen vastplakken. Gebruik gewoon de aanbevolen tape. U moet ook elk contact vermijden dat ernstig letsel zou kunnen veroorzaken of veroorzaken.

  • Oorbelhoezen dragen

Bij sommige sporten staan ​​de coaches toe dat de atleten hun oorbelbeschermers op de piercings dragen, zodat ze niet verstrikt kunnen raken en op hun uniform, terwijl ook het risico op letsel wordt geëlimineerd, vooral bij contactsporten. Bedekken elimineert ook de afleiding die de oorbellen kunnen creëren.

Conclusie

Als je op zoek bent naar eenvoudige oplossingen om ervoor te zorgen dat je kleine voetbalprof graag oefent met zijn oorbellen aan, raden we je aan te investeren in de beste soort tape voor de oorbellen.

De plastic pleisters werken geweldig, ze zijn flexibel en je hebt altijd de juiste maat oorbellentape om de sieraden vast te zetten.

Vergeet niet om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van de oorbeltape of -covers, want je wilt de oorbellen niet uittrekken of de piercing beschadigen.

Maak ook de oorbellen en het gaatje grondig schoon als je klaar bent.

Lezenmeer handige weetjeshier ofhier!

Een echte beknopte handleiding over hoe je oorbellen voor sport vastbindt (6)

Steffie

Stephanie was een sieradenliefhebber toen ze een tiener was. Haar hoofdvak was modeontwerp toen ze op de universiteit zat. Ze is sieradenontwerpster bij SOQ Jewelry en andere ontwerpbureaus. Nu is ze ook een schrijver voor onze website. Ze schrijft veel posts over ontwerpen en merken met zeer bruikbare tips.

Een echte beknopte handleiding over hoe je oorbellen voor sport vastbindt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5751

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.