Een stapsgewijs overzicht om verpleegster te worden (2023)

Een stapsgewijs overzicht om verpleegster te worden (1)Verpleegkunde is een snelgroeiend veld met een grote professionele vraag naar gekwalificeerde personen. Zelfs lokaal zijn er veelverpleegscholen in Philadelphiahet leveren van toekomstige loopbaanverpleegkundigen aan de omliggende gevestigde medische instellingen. Deze gids biedt nuttige informatie over de stappen om verpleegster te worden, de betrokken educatieve en technische kwalificaties en de functie zelf.

Stappen om verpleegster te worden

 • Stap 1: Verdien een diploma
 • Stap 2: verkrijg een licentie
 • Stap 3: werk vinden
 • Stap 4: Kies een specialiteit
 • Stap 5: volg aanvullende training - maak vorderingen in uw verpleegcarrière

Andere veelgestelde vragen over verpleegster worden

 • Wat doen verpleegkundigen?
 • Welke kwalificaties heb je nodig om verpleegkundige te worden?
 • Hoeveel jaar duurt het om verpleegster te worden?
 • Waarom zou ik verpleegster worden?

Begin je reis om verpleegster te worden

Stappen om verpleegster te worden

Dit eerste deel gaat over de stappen die nodig zijn om van een interesse in verpleegkunde een betaalde carrière te maken. Alles, van het kiezen van een specifiek verpleegprogramma tot het uiteindelijk vinden van een baan, wordt hieronder beschreven.

Stap 1: Verdien een diploma

Een formele opleiding is absoluut noodzakelijk op weg naar het worden van een geregistreerde praktiserend verpleegkundige (RN). Op enkele uitzonderingen na vereist bijna elke functie in de verpleegkunde een bachelordiploma. Een paar posities kunnen worden verdiend door kandidaten met een associate degree, en voor sommige posities is een hogere graad vereist. Het is misschien moeilijk om door de vele beschikbare opleidingen te bladeren, maar dat is maar goed ook. Op deze manier heb je veel opties, en het kiezen van de opleiding die bij je past, kan helpen bij het beslissen wat voor soort verpleegster je wilt worden of zelfs naar welke universiteit je wilt gaan. De meest populaire opties worden hieronder beschreven:

Associate Degree in de verpleegkunde

Deze opleiding is bedoeld om individuen te ontwikkelen in solide basiskennis, attitudes en vaardigheden voor de verpleegkundige praktijk. Met slechts twee tot drie jaar vereiste cursussen, vereist de associate degree de minste hoeveelheid tijd en geld die wordt geïnvesteerd van alle diploma-opties. Nadat de cursussen zijn voltooid, moeten individuen slagen voor het nationale licentiestatusexamen (NCLEX).

Bachelor of Science in de verpleegkunde

De Bachelor of Science in Nursing, of BSN, is een ander pad dat iemand kan volgen om verpleegster te worden. Je hebt geen Associate Degree nodig om je in te schrijven voor een Bachelor of Science-programma. Terwijl personen met een associate degree in verpleegkundige functies kunnen werken, hebben verpleegkundigen met een BSN doorgaans een grotere kans om verpleegkundige functies te bemachtigen en krijgen ze vaak meer verantwoordelijkheden en hogere salarissen. Dat gezegd hebbende, deze opleiding vereist drie tot vier jaar cursussen om te worden voltooid, en deze toekomstige verpleegkundigen moeten nog steeds slagen voor het nationale licentiestatusexamen (NCLEX) voordat ze beginnen met oefenen.

BSN-programma's bestaan ​​uit algemene cursussen voor vrije kunsten, specifieke cursussen voor verpleegkunde en klinisch onderwijs. BSN-programma's bieden studenten een breed scala aan klinische ervaringen, wat de student vaak helpt te beslissen welke verpleegkundige specialiteit ze na hun afstuderen willen volgen.


Versneld verpleegprogramma

Een versneld verpleegprogramma is een heel specifieke optie voor personen die al een bachelordiploma in een ander studiegebied hebben behaald. Sommige eerdere relevante cursussen van de eerdere graad (en) zouden meetellen voor de voltooiing van het versnelde programma. Versnelde verpleegprogramma's vereisen meestal dat de student fulltime is en zijn snel en intensief. De meeste mensen kunnen hun BSN-diploma in 12-16 maanden behalen, afhankelijk van het programma. Je deelname aan een versnelde opleiding, samen met je resulterende bachelordiploma verpleegkunde, zal zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt. Het laat werkgevers zien dat u zowel gekwalificeerd als bereid bent om in een snel veranderende omgeving te werken. Neem zeker eens een kijkje opGMercyU's eigen versnelde verpleegprogramma.


Master of Science in de verpleegkunde

De Master of Science in Nursing (MSN) is een verpleegkundig diploma van hoger niveau. In de meeste gevallen is een Bachelor of Science in Nursing (BSN) vereist voordat u aan een MSN-programma begint. Veel MSN-programma's worden online aangeboden en studenten kunnen cursussen in deeltijd of voltijd volgen. Een interessant kenmerk van dit hoger niveau is dat het zeer aanpasbaar is. Afhankelijk van de doelen van een geleerde kan het MSN op veel verschillende manieren nuttig zijn. Individuen in deze opleiding hebben de mogelijkheid om cursussen te volgen om hun algemene verpleegkundige kennis en vaardigheden te verbeteren, cursussen te volgen die gericht zijn op speciale vaardigheden op specifieke verpleeggebieden, of ze kunnen een stap terug doen van directe verpleegkundige praktijken en leren over onderwijs, leiderschap, of zakelijk. Bovendien kunnen studenten op graduaatniveau een MSN volgen en verpleegkundig specialist worden. In staat zijn om precies te beslissen waarop ze zich willen concentreren, is erg handig voor mensen die specifieke carrièredoelen willen bereiken.

Het is erg belangrijk om een ​​carrièredoel voor ogen te hebben bij de beslissing om al dan niet een Master of Science in de verpleegkunde te volgen. Het is ook uiterst belangrijk om zeker te zijn van de toelatingseisen voor het programma waaraan je deel wilt uitmaken. Over het algemeen vereisen deze programma's een Bachelor of Science in Nursing, een verpleegvergunning en een minimale GPA.

Stap 2: verkrijg een licentie

Zoals eerder vermeld, is het behalen van uw verpleeglicentie door te slagen voor een nationaal verpleegkundig licentie-examen (NCLEX) cruciaal in de carrière van elke verpleegkundige. Zonder de juiste kwalificaties kunnen individuen geen verpleegkunde uitoefenen. Licentievereisten verschillen per staat, verpleegkundig specialisme en beroep. De meeste administratieve afdelingen van verpleegprogramma's kunnen hulp bieden bij het verkrijgen van de juiste licentiestatus, maar zorg er ook voor dat u begrijpt welk onderzoek u moet afleggen. Hier zijn drie van de meest populaire voorbeelden van nationale examens:

 • Gecertificeerde verpleegassistent (CNA): dit staatsbekwaamheidsexamen is bedoeld voor personen die als verpleegassistent willen werken. CNA's hebben een vrij beperkte reikwijdte van verantwoordelijkheden, en het onderzoek zal dat weerspiegelen.
 • National Council Licensure Examination (NCLEX-PN): Licensed Practical Nurses (LPN's) moeten slagen voor deze test. LPN's hebben een iets breder scala aan verantwoordelijkheden dan hun CNA-tegenhangers. Ze zijn belast met het toedienen van bepaalde medicijnen of het uitvoeren van bepaalde medische onderzoeken. Het examen zou betrekking hebben op deze aanvullende verantwoordelijkheden en het begrip van meer basishulp.
 • National Council Licensure Examination (NCLEX-RN): geregistreerde verpleegkundigen (RN's) moeten slagen voor deze test om te kunnen oefenen. Van de drie in dit overzicht, zou dit examen het meest diepgaand zijn.

Stap 3: werk vinden

Nadat je goed bent opgeleid en een vergunning hebt, hoef je alleen nog maar een baan te vinden. Gelukkig is verpleging een snelgroeiend veld, dat volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) naar verwachting tegen 2026 met 15% zal groeien. Dat is meer dan het dubbele van de gemiddelde nationale groei voor alle banen. Het is belangrijk op te merken dat verpleging ook een populairder beroep is geworden, dus er zal een gezonde concurrentie zijn voor openstaande vacatures.

Locatie en specifieke gebieden van verpleging kunnen veel te maken hebben met kansen op werk. Zo wordt verwacht dat voorzieningen voor langdurige zorg steeds populairder zullen worden naarmate de bevolking ouder wordt. De vraag naar RN's in die instellingen voor langdurige zorg zal blijven toenemen. Ook bieden plaatsen met gevestigde medische gemeenschappen vaak opwindende nieuwe kansen. Neem New York City en Philadelphia. Beide steden en hun omliggende voorsteden hebben uitstekende ziekenhuizen en succesvolle universiteiten met eersteklas verpleegprogramma's.

Stap 4: Kies een specialiteit

Na het behalen van een verpleegprogramma en het behalen van de NCLEX, kunt u ervoor kiezen om een ​​verpleegkundig specialisme te volgen. Meteen een specialiteit kiezen is niet per se noodzakelijk. Sommige verpleegkundige functies die verband houden met verschillende specialiteiten kunnen specifieke certificeringen of meer geavanceerde graden vereisen. Hier zijn enkele van de meest populaire verpleegspecialiteiten:

 • Neonatale verpleging: deze verpleegkundigen werken direct voor en na de bevalling met patiënten. Over het algemeen werken deze verpleegkundigen op de neonatale afdeling van een ziekenhuis, maar ze kunnen ook in aanverwante afdelingen werken die soortgelijk werk doen.
 • Verpleegkundige Vroedvrouw: Deze verpleegkundigen begeleiden patiënten door het hele proces van zwangerschap en bevalling. Momenteel zijn individuen in deze tak van verpleging zeer gevraagd en goed gecompenseerd.
 • Klinische verpleegkunde: deze term omvat verpleegkundigen met een hogere graad en geavanceerde certificeringen die toezicht houden op het werk van andere verpleegkundigen.
 • Critical Care Nursing: Verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in intensive care zijn meestal in dienst van ziekenhuizen en werken in intensive care-afdelingen of traumacentra.

Stap 5: volg aanvullende training - maak vorderingen in uw verpleegcarrière

Voor sommigen is dit misschien niet nodig, maar voor anderen met specifieke carrièredoelen in gedachten kan dit een goede optie zijn. Op het gebied van verpleging resulteert, net als in andere professionele sectoren, verdere scholing vaak in vacatures op hoger niveau, hogere salarissen en meer verantwoordelijkheid. Gelukkig zijn er veel opties voor geavanceerde graden in de verpleegkunde. Bekijk zeker eens die van GMercyUMaster of Science in de verpleegkundeEnDokter in de verpleegpraktijkprogramma's.

Andere veelgestelde vragen over verpleegster worden

De bovenstaande paragrafen waren bedoeld om een ​​overzicht te geven van en nuttige informatie te geven over de basisstappen die nodig zijn om verpleegster te worden, maar er komt meer bij kijken. Hieronder vindt u antwoorden op enkele andere veelgestelde vragen over het betreden van het veld.

Wat doen verpleegkundigen?

De vraag: "Wat doet een verpleegkundige?" is complexer dan het lijkt. Een vraag die misschien nuttiger is, is: "Wat doet een RN?" Er kan meer nuttige informatie naar boven komen als u specificeert in welk type verpleging u geïnteresseerd bent. Hier zijn enkele verantwoordelijkheden die belangrijk zijn voor veel verschillende verpleegspecialiteiten:

 • Beoordeel de toestand van hun patiënten
 • Leg medische gegevens en relevant gedrag van de patiënt vast
 • Werk en communiceer efficiënt met andere leden van het zorgteam
 • Effectief gebruik en onderhoud van medische apparatuur
 • Assisteren bij het opstellen van een behandelplan
 • Beoordeel de onderwijsbehoeften van patiënten en families, ontwikkel een geïndividualiseerd leerplan en geef relevant onderwijs
 • Adviseer families over de toestand van de patiënt en de post-ziekenhuiszorg

Kijk voor meer informatie over wat verpleegkundigen doenonze pagina gewijd aan het onderwerp.


Welke kwalificaties heb je nodig om verpleegkundige te worden?

De minimale kwalificaties die nodig zijn om praktiserend geregistreerde verpleegster (RN) te worden, zijn een associate degree (ASN) of een Bachelor of Science in Nursing (BSN) en slagen voor het National Council Licensure Examination (NCLEX) voor geregistreerde verpleegkundigen. Hogere graden, zoals een Master of Science in Nursing, vereisen aanvullende opleiding en slagen voor speciale certificeringsexamens.

Hoeveel jaar duurt het om verpleegster te worden?

De minimale hoeveelheid tijd die nodig is om praktiserend verpleegster te worden, is de cursus van 2 - 3 jaar die gepaard gaat met een associate degree in verpleegkunde. Een bachelordiploma duurt 3 - 4 jaar cursussen. Een masteropleiding duurt meestal 2 - 5 jaar, afhankelijk van of je parttime of fulltime gaat.

Waarom zou ik verpleegster worden?

Dit artikel heeft duidelijk gemaakt dat er veel verschillen zijn tussen verschillende soorten verpleging en dat er verschillende educatieve en professionele opties zijn waaruit u kunt kiezen. Het antwoord op deze vraag is, verrassend genoeg, uniform over het hele veld. Wat er ook gebeurt, als verpleegkundige help je mensen. Je ontmoet mensen van alle leeftijden en alle rangen en standen, zorgt voor hen en maakt hun leven gemakkelijker. Als dat is waar je een passie voor hebt, zou je sterk moeten overwegen om verpleegster te worden.

Begin je reis om verpleegster te worden

De eigen Frances M. Maguire School of Nursing and Health Professions van Gwynedd Mercy University heeft enkele van de beste verpleegprogramma's in de hele staat. We bieden een verscheidenheid aan opleidingen die tegemoet komen aan mensen met een breed scala aan academische doelen. Begin je reis metG MercyU!

*Bron
*Bron
*Bron
*Bron
*Bron

FAQs

Welke opleiding heb je nodig om verpleegster te worden? ›

Met een mbo-diploma niveau 4 kun je je aanmelden voor Verpleegkunde. Een diploma met biologie is niet verplicht, maar wel handig. Tijdens de HAN-bacheloropleiding Verpleegkunde vergaar je de biologische kennis die je nodig hebt om een goed verpleegkundige te worden.

Wat zijn de toelatingseisen voor verpleegkundige? ›

Toelatingseisen
VooropleidingToelatingseisen
Havo of vwoToelaatbaar met alle profielen
Mbo 4Toelaatbaar met mbo 4-diploma met datum voor 1 september 2023
Hbo of woToelaatbaar

Welke vakken heb je nodig om verpleegster te worden? ›

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je leert algemene verpleegkunde en de technische vaardigheden die je nodig hebt voor de verpleging van mensen.

Wat is het verschil tussen HBO5 verpleegkunde en bachelor verpleegkunde? ›

Het standaardtraject van de opleiding tot bachelor verpleegkunde volg je op 4 jaar en omvat 240 studiepunten. Het verschil tussen de graduaat- (HBO5) en de bacheloropleiding zit hem in: de mate van autonomie, initiatief, verantwoordelijkheid die van een student verwacht wordt.

Kan ik verpleegkunde studeren zonder diploma? ›

Toelatingsvoorwaarden. Je kunt starten in HBO5- Verpleegkunde als in het bezit bent van een van de volgende studiebewijzen: het diploma secundair onderwijs ; een getuigschrift van de 3e graad (BSO).

Kun je met havo verpleegkundige worden? ›

Dat kan! Je beschikt dan over een in Nederland afgegeven diploma van een vooropleiding waarvan is vastgesteld dat dit diploma tenminste gelijkwaardig is aan een vwo-, havo- of mbo-diploma (niveau 4).

Kan je verpleegkundige worden met mbo? ›

De opleiding tot MBO Verpleegkundige duurt 4 jaar. Je kunt ook kiezen voor een verkort traject van 2,5 tot 3 jaar als je kiest voor de BBL-leerweg. Je zit dan 20% op school en werkt daarnaast binnen een ziekenhuis of andere erkende instelling. Deze MBO opleiding Verpleegkundige is ook te volgen als BOL.

Wat is het salaris van een verpleegkundige? ›

Salaris verpleegkundige

Een beginnend verpleegkundige met een mbo-diploma verdient gemiddeld tussen de € 1.840, – en € 1.980, – bruto per maand. Het salaris van een ervaren verpleegkundige is tussen de € 3.055, – en € 3.155, – bruto per maand. De arbeidsvoorwaarden liggen vast in de cao.

Is de opleiding HBO Verpleegkunde moeilijk? ›

De vraag of verpleegkunde studeren moeilijk is, valt niet zo meteen te beantwoorden. Verpleegkunde is een opleiding waarbij je heel wat skills moet gaan combineren. Je moet als verpleegkundige behoorlijk handig zijn. Daarnaast moet je ook over een gezonde dosis empathie beschikken.

Kan je verpleegkundige worden zonder wiskunde? ›

Voor commerciële economie heb je wél wiskunde nodig, voor business studies niet. Nog een voorbeeld: voor verloskunde heb je wél wiskunde nodig, maar voor verpleegkunde niet.

Wat is het salaris van een hbo-verpleegkundige? ›

De meerderheid van Verpleegkundigen met hogere opleiding verdient een salaris tussen € 2.112 en € 4.809 per maand in 2023. Een maandloon voor beginnende Verpleegkundigen met hogere opleiding varieert van € 2.112 tot € 2.868. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 2.616 en € 3.641 per maand liggen.

Hoe oud moet je zijn om verpleegster te worden? ›

Geef wel duidelijk aan in je motivatiebrief dat je je diploma/propedeuse nog niet behaald hebt. Hoe oud moet ik zijn om in aanmerking te komen voor een opleidingsplaats? Zodra je met het werken-leren traject start, dien je minimaal 18 jaar te zijn.

Wat is de makkelijkste bachelor? ›

Natuurkunde moeilijk en Engels het makkelijkst. Een kleine steekproef onder studenten en studieverenigingen leert dat – desgevraagd - er best een ranking van de UU-bacheloropleidingen te maken is, maar dat deze “zeer subjectief” is.

Is graduaat makkelijker dan bachelor? ›

Als je twijfelt aan je slaagkansen in een bacheloropleiding, kan een graduaatsopleiding een makkelijkere opstap zijn naar een geslaagde studiecarrière. De stap van het secundair onderwijs naar een graduaat is minder groot dan naar een bachelor. De leerstof wordt in kleinere hoeveelheden aangeboden.

Wat is de hoogste opleiding? ›

Studenten kunnen naar het mbo (niveau 1 t/m 4), naar het hbo (in de vorm van een 2-jarige associate degree, een hbo-bachelor en/of een hbo-master) of naar de universiteit voor een wo-bachelor en/of wo-master. De hoogste graad in het onderwijssysteem is een PhD.

Hoe lang duurt de opleiding verpleegster? ›

De opleiding tot hbo-verpleegkundige duurt vier jaar. Deze periode is verdeeld in een major en een minor. Tijdens de opleiding Verpleegkunde (hbo-v) werk je aan je kennis, houding en vaardigheden die je als verpleegkundige nodig hebt.

Is Verpleegkunde opleiding moeilijk? ›

De vraag of verpleegkunde studeren moeilijk is, valt niet zo meteen te beantwoorden. Verpleegkunde is een opleiding waarbij je heel wat skills moet gaan combineren. Je moet als verpleegkundige behoorlijk handig zijn. Daarnaast moet je ook over een gezonde dosis empathie beschikken.

Hoe kan je Verpleegkunde worden? ›

Het beroep van Verpleegkundige kan zowel gedaan worden met een afgeronde MBO niveau-4 als met een HBO opleiding. Een Verpleegkundige met HBO opleiding heeft meer theoretische achtergrond dan een Verpleegkundige met MBO-Verpleegkunde. Een HBO verpleegkundige is actief op niveau-5.

Kan je met mbo verpleegster worden? ›

Opleiding is met:Verpleging

Als je wilt beginnen met de MBO Verpleegkundige opleiding, dan kun je na je studie aan de slag binnen ziekenhuizen en diverse andere zorginstellingen. Als verpleegkundige geef jij zieke mensen de zorg die ze nodig hebben.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated: 16/11/2023

Views: 5948

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.