Is Northeastern University een goede school? | Markering van 5 belangrijke indicatoren - Student Consort (2023)

Is Northeastern University een goede school?

Als je overweegt naar de Northeastern University te gaan, heb ik dit artikel geschreven om je een nauwkeurig en uitgebreid beeld te geven van wat de universiteit te bieden heeft en hoe het jou kan helpen. Northeastern University is een particuliere onderzoeksinstelling in Boston, Massachusetts. De school is opgericht in 1898 en biedt niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's aan op de hoofdcampus en andere campussen verspreid over de Verenigde Staten en Canada. Ik zal je vijf (5) belangrijke verdiensten van Northeastern University laten zien die het een goede school maken en zoals gewoonlijk een paar problemen benadrukken die ik over de school heb ontdekt, waardoor deze misschien niet perfect bij je past.

Is Northeastern University een goede school? | Markering van 5 belangrijke indicatoren - Student Consort (1)

Laten we zonder verder oponthoud ingaan op de belangrijkste deal van de dag.

Inhoudsopgave

Is Northeastern University een goede school?

Northeastern University is een goede school die bekend staat om zijn coöpprogramma, geweldige technische programma's, geweldig onderwijzend personeel, ultramoderne faciliteiten en ongelooflijke omgeving. De school staat op nummer 44 door US News van 443 nationale universiteiten en op nummer 388 door QS in de ranglijst van World Universities. Northeastern University, gevestigd in Boston, biedt een unieke leerervaring voor studenten, maar er zijn andere aspecten van de school die niet zo geweldig zijn, zoals de buitensporige competitieve omgeving en de nul werkmogelijkheden binnen het college.

Om een ​​beter begrip te krijgen van de voor- en nadelen van het bijwonen van de Northeastern University, heb ik een uitsplitsing van elk gegeven en ze in twee secties verdeeld, zodat u ze zorgvuldig kunt overwegen en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Voordelen van Northeastern University

Hieronder volgen enkele van de goede punten over Northeastern University die ik ontdekte toen ik mijn onderzoek uitvoerde om dit artikel op te stellen.

Co-op-programma's

Coöperatief onderwijs (co-op) is een programma dat tot doel heeft de theoretische kennis die in klaslokalen wordt gedeeld, in evenwicht te brengen met praktische, praktische ervaring voor studenten voordat ze afstuderen. Het programma wordt meestal gezien op universiteiten waar studenten een jaar de tijd nemen om te werken in een instelling of organisatie die vergelijkbaar is met waar ze zouden werken als ze afstuderen. Door hetco-op program, kunnen studenten switchen tussen hun academische studies met een fulltime baan, waarbij ze praktische ervaring opdoen in hun vakgebied.

Northeastern University is een van de eerste universiteiten in de Verenigde Staten die met dit soort programma's is begonnen. Andere onderzoeksuniversiteiten hebben deze trend gevolgd, maar het coöperatieprogramma aan de Northeastern University blijft een van de meest solide coöperatieprogramma's in de Verenigde Staten. De co-op-programmamogelijkheid is niet zoals de normale zomerstage die de meeste universiteiten hun studenten aanbieden. Als je het goed doet bij een coöperatieve werkgever, willen ze je vaak behouden. Ik heb een aantal mensen gezien en gehoord van wie de coöperatieve werkgever hen na hun afstuderen een baan aanbood.

Dit is een geweldige kans om uw kansen op het binnenhalen van een baan te vergroten direct nadat u klaar bent met studeren. Als je werkgever je niet vasthoudt, kan de opgedane ervaring aan je cv worden toegevoegd, wat je kansen op een betere baan vergroot. Hoe dan ook, het coöpprogramma is een uitstekend initiatief en je kunt het beste coöpprogramma krijgen bij Northeastern University.

Geweldige technische programma's

Als het gaat om cursussen en vakken, heeft Northeastern University zijn hoorn in de techniek. Het technische programma van de Northeastern University staat op nummer 33 in de lijst van beste technische scholen in de Verenigde Staten door US News. De technische programma's aan de Northeastern University worden beschouwd als een van de beste in het land en positioneren NEU als een van de beste R1-onderzoeks- en ervaringsuniversiteiten in Boston. Aan de Northeastern University omvatten enkele van de technische programma's waarin de school uitblinkt biomedische technologie, chemische technologie, computertechnologie en werktuigbouwkunde om er maar een paar te noemen.

Volgens een ruwe schatting van het aantal NEU-alumni dat het vandaag goed doet, is een aanzienlijk percentage afgestudeerdTechnische Universiteit. De school is gedreven om haar studenten multidisciplinaire en ervaringsgerichte leermogelijkheden te bieden om hen te helpen hun kennisvenster uit te breiden, innovatie te stimuleren en hen in staat te stellen een educatieve reis te creëren die aan hun doelen voldoet. Als je op het gebied van engineering op zoek bent naar een low-budget alternatief voor MIT, Harvard en Yale, dan raad ik je aan om je aan te melden bij Northeastern University.

Geweldig onderwijzend personeel

Als er één ding is dat elke leerling en ouder wil, dan is het een school waar het onderwijzend personeel zich echt bekommert om zijn leerlingen. Hoewel Northeastern University een onderzoeksuniversiteit is, wat betekent dat een groot aantal docenten het ene of het andere onderzoek probeert af te ronden, besteden ze nog steeds aandacht aan studenten en zorgen ze voor de beste kwaliteit van het onderwijs.

Veel van de studenten, vroeger en nu, die ik interviewde, spraken goed over het onderwijzend personeel van de school. Als je een school wilt waar de professoren en docenten het beste met je voor hebben, dan moet je naar NEU gaan.

Ongelooflijke omgeving en faciliteiten

Noordoostelijke universiteit bevindt zich in Boston. Als je nog niet eerder in Boston bent geweest, begrijp je misschien niet hoe mooi de stad is. Boston heeft een mooi en uitnodigend klimaat. Het weer in de stad is over het algemeen koel (je zou niet graag in de stad zijn in de winter, want het vriest echt). Boston heeft ook een rijk erfgoed met de eerste metro, chocoladefabriek, vuurtoren, openbaar park en Dunkin Donuts in Amerika. Je zou graag het oude en moderne Boston zien, dat verzeker ik je.

Binnen Northeastern University is fantastisch. De school beschikt over ultramoderne faciliteiten om studenten te helpen genieten van de beste leerervaring op de campus. Northeastern University heeft een ultramoderne sportschool, de grootste sportschool in heel Boston. Ook de schoolbibliotheek is top. Het lijdt geen twijfel dat NEU alle faciliteiten heeft die haar studenten nodig hebben om innovatieve professionals te worden in welk carrièrepad ze ook kiezen.

Laten we, nadat we de voordelen van de universiteit hebben gezien, eens kijken naar de nadelen van het bijwonen van Northeastern University.

Tegens van Northeastern University

Exorbitante collegegelden

Het gemiddelde collegegeld aan een openbare universiteit in de Verenigde Staten is $ 10.423 voor in-state studenten en $ 22.953 voor out-of-state studenten volgens een studie uit 2022-2023 van US News. Dan is het collegegeld voor particuliere universiteiten gemiddeld $ 39,723. Het collegegeld van Northeastern University is $ 57.592, wat ongeveer $ 18.000 meer is dan het gemiddelde collegegeld voor particuliere universiteiten in de Verenigde Staten. Voor een school tussen # 30 en # 35 in de schoolranglijst is dat collegegeld behoorlijk exorbitant.

Moeilijkheden om banen op de campus te krijgen

Het kan moeilijk zijn om een ​​baan op de campus te krijgen bij NEU, maar deze moeilijkheid wordt alleen ervaren door nieuwe instroom. Tijdens je eerste jaar op de school mag je geen baan op de campus krijgen. Ik heb echter gezien dat sommige mensen een baan krijgen tussen hun eerste 6-8 maanden na toelating tot de school. Maar over het algemeen is het moeilijk om banen op de campus bij NEU te krijgen als je net aankomt.

Competitieve omgeving

Boston is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze universiteiten van het land. Als je het hebt over universiteiten in Boston, dan hebben we het over Harvard University, Tufts University en Massachusetts Institute of Technology (MIT). Northeastern University is de laagste in rang op de lijst vantopuniversiteiten in Bostonin vergelijking met de bovengenoemde scholen. En helaas bevinden deze scholen zich binnen een straal van 3 mijl van NEU, wat betekent dat studenten van NEU studenten van de meer spraakmakende universiteiten zouden zien en ontmoeten. Wat die omgeving doet, is een competitieve sfeer creëren en vaak bevinden NEU-studenten zich aan de onderkant van het spectrum.

Hoewel Boston de thuisbasis is van tientallen universiteiten, is de concurrentie tussen Harvard, Tufts, MIT en NEU intrigerend en het is voor niemand gunstig om bij NEU te zijn.

Acceptatiegraad van de Northeastern University

Als je naar Northeastern University wilt gaan, is de volgende belangrijke stap, na enkele voor- en nadelen te hebben overwogen, het acceptatiepercentage te achterhalen. Het huidige acceptatiepercentage van de Northeastern University is 6,7%, wat aangeeft dat de school zeer competitief is en dat het verkrijgen van toelating veel doorzettingsvermogen, goede cijfers en hoge testscores vereist. Voor de academische sessie 2022/2023 ontving Northeastern University 90.989 aanvragen en accepteerde slechts 6.179.

Verschillende bronnen beweren dat het acceptatiepercentage van de Northeastern University 20,5% is, terwijl anderen beweren dat het 9,3% is. Dat waren tarieven van voorgaande opnamejaren. Het huidige NEU-acceptatiepercentage is 6,7%.

Collegegeld van de Northeastern University

Het collegegeld van de Northeastern University, zoals goedgekeurd door de raad van toezicht van de school voor de academische sessie 2022/2023, is $ 29.550 per semester. Voor zomer I- en zomer II-sessies is het collegegeld $ 14.775. Ga voor een overzicht van het collegegeld van de Northeastern University naarhttps://studentfinance.northeastern.edu/billing-payments/tuition-and-fees/.

Wereldranglijst Northeastern University

Rankings zijn misschien geen bepalende factor om te beslissen of Northeastern University een goede school is. Ze weerspiegelen echter veel lof voor de school als deze hoog geplaatst is. En gezien dat, zijn de factoren die worden gebruikt bij het bepalen van de ranglijst van scholen enkele van de dingen waar investeerders, werkgevers en Fortune 500-bedrijven op letten bij het interviewen van sollicitanten, waardoor ranglijsten iets zijn om je zorgen over te maken. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de Northeastern University World Ranking voor 2022:

BRONCATEGORIERANG
Amerikaans nieuwsBeste wereldwijde universiteiten#176
QSWereldranglijsten van universiteiten#388
Shanghai Jiaotong-universiteitAcademische ranglijst van werelduniversiteiten#201
Tijd Hoger OnderwijsWereldranglijst van universiteiten voor 2023#168
CWUR.orgWereldranglijsten van universiteiten#321

Waar staat Northeastern University bekend om?

Northeastern University staat bekend om het volgende:

  1. Een uitgebreid engineeringprogramma
  2. Ervaringsleren door middel van co-op programma's
  3. Interdisciplinair onderzoek
  4. Gezonde academische omgeving

Om dit artikel over Is Northeastern University een goede school af te ronden, heb ik een aantal veelgestelde vragen verzameld en op elk daarvan een antwoord gegeven.

Veelgestelde vragen

Is Northeastern University een goede businessschool?

De Northeastern University D'Amore McKim School of Business is een van de beste van het land. Hoewel het nummer 85 is van de beste business schools van het land, biedt het een concurrentievoordeel en de zekerheid van het vinden van een baan na het afstuderen dankzij de co-op-mogelijkheden. Studenten van de business school Northeastern University kunnen werken op plaatsen en bedrijven die weerspiegelen wat ze studeren tijdens hun tijd op de school. Interessant is dat de alumni van de school veel doneren aan de verbetering van de structuren en het personeel van de D'Amore McKim School of Business bij NEU.

Is Northeastern University prestigieus?

Northeastern University is een prestigieus college. Er zijn drie belangrijke punten die een school prestigieus maken. Deze omvatten het ontvangen van meer aanmeldingen dan ze kunnen accepteren, het trainen van de knapste koppen en het hebben van de beste vermogens en uitrusting. Northeastern University heeft dit allemaal. De school had meer dan 90.000 aanmeldingen tijdens de toelatingsperiode in 2022, maar kon er slechts 6.000 accepteren. De faculteiten, gebouwen en apparatuur zijn state-of-the-art. Daarom is Northeastern University een prestigieus college.

Heeft Northeastern University een goed ingenieursprogramma?

Northeastern University heeft een goed technisch programma. De school bezet positie #33 voor de beste technische universiteiten in de Verenigde Staten. Het heeft ongeveer zes technische cursussen die in het land goed worden erkend vanwege hun uitzonderlijke en uitgebreide benadering van het bouwen en verzorgen van geavanceerde ingenieurs. Aan de Northeastern University zijn computertechnologie, biomedische technologie, chemische technologie, civiele techniek en werktuigbouwkunde, om er maar een paar te noemen, enkele van de best beoordeelde technische cursussen.

Is Northeastern University een Ivy League?

Nee. Northeastern University zit niet in de Ivy League. De Ivy League omvat Princeton University, Harvard University, Yale University, University of Pennsylvania, Dartmouth College, Brown University, Cornell University en Columbia University. Northeastern University is geen lid van de Ivy League.

Is Northeastern University een topuniversiteit?

Northeastern University is een van de beste universiteiten in de Verenigde Staten vanwege het coöperatieve programma en de technische cursussen. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie om techniek te studeren in Boston, dan kun je je aanmelden bij Northeastern University. Northeastern University is de eerste school die coöpprogramma's startte en beschikt over een uitgebreid programma waar studenten gemakkelijk van profiteren.

Waar is Northeastern University beroemd om?

Northeastern University staat bekend om zijn co-op-programma waarmee studenten praktische, praktische ervaring kunnen opdoen met betrekking tot hun studierichting. De school stelt haar studenten in staat om te werken op plaatsen, instellingen en organisaties waar ze uit de eerste hand kunnen leren wat hun gekozen beroep inhoudt. Northeastern University staat ook bekend om de grootste sportschool in Boston.

Is het moeilijker om naar Boston University te gaan dan Northeastern?

Te oordelen naar de acceptatiegraad van beide scholen, is het moeilijker om naar Northeastern University te gaan dan naar Boston University. Het acceptatiepercentage aan de Boston University is 20%, terwijl het acceptatiepercentage van de Northeastern University 6,7% is. Beide scholen zijn erg selectief in hun toelatingsproces, maar Northeastern University is strenger dan Boston University.

Is Northeastern een feestschool?

Northeastern is geen feestschool. In tegenstelling tot de meeste topuniversiteiten in de Verenigde Staten registreert Northeastern University minder feesten op de campus. Studenten lopen het sociale leven niet helemaal mis, aangezien Boston een gekke stad is om in te wonen.

Is Noordoost D1?

Ja. Northeastern is een D1-college. Het sportteam van de universiteit, de Northeastern Huskies, strijden in NCAA Division I als leden van de Colonial Athletic Association (CAA) in 18 varsity-sporten.

LEES OOK:Is Vanderbilt een goede school? | (Voors en tegens van Vanderbilt University)

Laatste gedachten over Is Northeastern University een goede school

Northeastern University is een van de meest prestigieuze scholen in de Verenigde Staten. Het staat bekend om zijn coöpprogramma's, technische cursussen, geweldig onderwijzend personeel, ongelooflijke omgeving en ultramoderne faciliteiten. Het coöpprogramma van Northeastern University maakt het voor studenten mogelijk om na school een baan te vinden, hetzij door werk te vinden op de plaatsen waar ze hun coöpprogramma hebben gevolgd, hetzij door werkervaring op te doen op hun cv.

De school heeft echter een collegegeld dat boven het gemiddelde ligt voor een particuliere universiteit in de Verenigde Staten. Afgezien van het exorbitante collegegeld aan de Northeastern University, heeft de school gebreken door de competitieve sfeer die er heerst met topscholen zoals BU, MIT en Harvard eromheen. Als je je wilt aanmelden bij Northeastern University, kun je maar beter een carrière in techniek en verpleegkunde nastreven, aangezien andere programma's van de school niet hoog worden gewaardeerd.

Labels:NEU,Northeastern University

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 01/01/2024

Views: 6019

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.