Wat doet een geregistreerde verpleegkundige? Uw loopbaangids voor 2023 (2023)

Lidwoord

Gezondheid

Wat doet een geregistreerde verpleegkundige? Uw loopbaangids voor 2023

Geschreven door Coursera • Bijgewerkt op

Geregistreerde verpleegkundigen werken in verschillende omgevingen om medische zorg te bieden aan patiënten en artsen te ondersteunen. Lees meer over deze veelgevraagde baan.

Wat doet een geregistreerde verpleegkundige? Uw loopbaangids voor 2023 (1)

Geregistreerde verpleegkundigen (RN's) bieden patiëntenzorg en ondersteunen andere medische professionals, zoals artsen, bij het verbeteren van de patiëntresultaten. Verpleegkundigen vormen volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics de grootste groep werknemers binnen de gezondheidszorg.1]. Omdat er zo veel vraag is naar de baan, kunnen degenen die verpleegprogramma's voltooien meestal rekenen op concurrerende lonen en werkzekerheid.

(Video) The Best Nursing Jobs in 2023.

In dit artikel leer je meer over geregistreerde verpleegkundigen, wat ze doen, hun salaris en baanvooruitzichten, en hoe je er een kunt worden. Aan het eind verken je ook kosteneffectieve, online cursussen om je te helpen vandaag werkrelevante vaardigheden te verwerven.

Wat is een geregistreerde verpleegkundige?

Een geregistreerde verpleegkundige biedt en coördineert de zorg voor patiënten in ziekenhuizen, dokterspraktijken, klinieken, scholen, verpleeghuizen en andere medische voorzieningen. Als RN ondersteun je ook artsen en andere medische professionals, en communiceer je met de families van patiënten over hun vorderingen.

Hoewel uw exacte verantwoordelijkheden waarschijnlijk van dag tot dag zullen verschillen, zijn enkele van de meest voorkomende taken die u waarschijnlijk als RN zult uitvoeren:

Geregistreerde verpleegkundigen kunnen werken met patiënten uit alle lagen van de bevolking. U kunt baby's ter wereld brengen of met ouderen werken, of u kunt eerste hulp verlenen of helpen bij de behandeling van ernstige ziekten.

Ongeacht hun verschillen beweert de American Nurses Association dat er één enkel proces is met vijf componenten dat alle RN's volgen [2]:

1. Beoordeling:Verzamel informatie over de fysieke en mentale gezondheid van een patiënt, evenals alle nuttige achtergrondinformatie.

2. Diagnose:Gebruik uw klinische kennis om een ​​oordeel te vellen over feitelijke of potentiële gezondheidsbehoeften.

3. Uitkomst/planning:Stel op basis van de beoordeling en diagnose doelen voor de patiënt en stel een zorgplan op.

(Video) 🇬🇧 How to become registered Nurse In UK requirements & process complete guide

4. Implementatie:Documenteer het zorgplan in het dossier van de patiënt om de continuïteit van de zorg te waarborgen.

5. Evaluatie:Evalueer de reactie van de patiënt op het zorgplan en breng indien nodig wijzigingen aan.

Waar werken geregistreerde verpleegkundigen?

Geregistreerde verpleegkundigen werken in bijna elk type medische instelling, inclusief ziekenhuizen, klinieken en medische kantoren.

Wat doet een geregistreerde verpleegkundige? Uw loopbaangids voor 2023 (2)

RN salaris en werkvooruitzichten

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) kan een geregistreerde verpleegster in de Verenigde Staten gemiddeld $ 77.600 per jaar verdienen. RN's die in overheids- of ziekenhuisomgevingen werken, verdienen meestal aan de bovenkant van de loonschaal [3].

Er wordt voorspeld dat geregistreerde verpleegkundigen tussen 2021 en 2031 een banengroei van 6 procent zullen zien, resulterend in ongeveer 203.200 vacatures per jaar gedurende het decennium [3].

Vaardigheden die nodig zijn om een ​​RN te worden

Als je het leuk vindt om nauw met mensen samen te werken en gepassioneerd bent om anderen te helpen, kan een carrière in de verpleging een goede match zijn. Succesvolle RN's hebben vaak een aantal technische vaardigheden en vaardigheden op de werkplek gemeen.

Technische vaardigheden:

 • Controleer en bewaak vitale functies:Geregistreerde verpleegkundigen moeten de bloeddruk, hartslag, temperatuur en ademhalingsfrequentie kunnen controleren. Het is ook belangrijk om te weten wat het normale bereik is voor elk specifiek type patiënt.

  (Video) Become a REGISTERED Nurse in 2022? Salary, Jobs, Education

 • Basis zorgvaardigheden:Dit kan het verband van een wond zijn, het inbrengen van een katheter of het afnemen van bloed.

 • Patiëntveiligheid en welzijn:RN's werken hard om patiënten veilig te houden. Dit kan inhouden dat een patiënt van zijn bed naar de badkamer moet worden gebracht zonder te vallen of dat een kamer hygiënisch moet worden gehouden, zodat er geen risico op infectie bestaat.

 • Comfort met technologie:Of u nu toegang heeft tot patiëntendossiers met een computer of een monitor gebruikt om de vitale functies in de gaten te houden, u zult waarschijnlijk technologie moeten gebruiken. Vaardig zijn met apparaten en systemen is een belangrijke vaardigheid voor verpleegkundigen.

 • Medicatie toedienen:Een patiënt de verkeerde medicatie geven kan ernstige gevolgen hebben. U moet weten hoe u medicijnen moet tellen en identificeren en begrijpen wat ze behandelen.

Vaardigheden op de werkplek:

 • Communicatie:Je werkt non-stop samen met andere mensen, waaronder patiënten, artsen en families van patiënten. Omdat u meestal zorgt voor mensen die ziek zijn of pijn hebben, moet u misschien kalm blijven als een patiënt van streek of boos is. U moet kunnen luisteren en informatie kunnen verstrekken op een manier die een patiënt kan begrijpen, en u moet zelfs lichaamstaal begrijpen.

 • Leiderschap:Als RN heb je de mogelijkheid om een ​​positief voorbeeld te zijn voor de mensen om je heen. Je kunt ook verantwoordelijk zijn voor het beheerverpleegkundige assistentenen andere personeelsleden.

 • Flexibiliteit:Je weet nooit wat voor type patiënt er binnenkomt of wanneer de toestand van een huidige patiënt zal veranderen. Wees klaar om te reageren op elke situatie die zich voordoet.

 • Vaardigheid om te werken onder druk:RN's die op een eerstehulpafdeling of ICU werken, moeten in staat zijn om met stressvolle situaties om te gaan, maar elke geregistreerde verpleegkundige kan terechtkomen bij een patiënt wiens leven wordt bedreigd door een verwonding of ziekte. Je moet kritisch kunnen denken en tijdig kunnen reageren op stressvolle situaties.

 • Samenwerking en teamwerk:Gedurende uw hele carrière zult u waarschijnlijk artsen, therapeuten, verpleegkundig assistenten, kantoormanagers en talloze andere mensen tegenkomen die allemaal hetzelfde doel hebben: gezonde patiënten. Als u samen kunt werken aan een zorgplan, krijgt uw patiënt het beste resultaat.

Geregistreerde verpleegkundige banen: RN-types

Geregistreerde verpleegkundigen werken op vele gebieden van de geneeskunde. Dit geeft je de flexibiliteit om een ​​carrière te kiezen op basis van je medische interesses. Dit zijn de typen die u zou kunnen zijn als u besluit deze weg in te slaan.

Type geregistreerde verpleegkundigeWat doe je
HartverpleegkundigeZorg voor patiënten met hartgerelateerde problemen, inclusief patiënten die herstellen van een hartoperatie
Geregistreerde verpleegster in de kritieke zorgZorg voor patiënten in kritieke toestand, zoals patiënten die in leven zijn of met een ernstige wond of letsel
Gediplomeerd verpleegkundige dialyseToezicht houden op de dialysebehandeling van patiënten met nierfalen
Gediplomeerd verpleegkundige spoedeisende hulpWerk in een snelle spoedeisende hulp, evalueer en stabiliseer patiënten met verschillende aandoeningen
Geriatrisch gediplomeerd verpleegkundigeZorg voor basiszorg voor ouderen
Gediplomeerd verpleegkundige verloskundeZorg voor zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap en bevalling
Oncologisch gediplomeerd verpleegkundigeWerk samen met kankerpatiënten om symptomen te controleren, voorlichting te geven en behandelingen toe te dienen
Orthopedisch gediplomeerd verpleegkundigeZorg voor patiënten met verwondingen en ziekte van de gewrichten en botten
Gediplomeerd kinderverpleegkundigeZorg voor medische basiszorg voor baby's, kinderen en tieners

Hoe een geregistreerde verpleegster te worden

Veel geregistreerde verpleegkundigen gaan naarschool voor verpleegkundigenom de basisprincipes te leren om verpleegster te worden. Ze kunnen eendiploma verpleegkundezoals een Bachelor of Science in Nursing (BSN) of een associate degree in verpleegkunde (ADN).

Er zijn ook enkele ziekenhuisprogramma's waarmee je binnen één tot twee jaar een verpleegkundig diploma kunt behalen. Als je eenmaal bent afgestudeerd, moet je slagen voor het NCLEX-RN-examen en voldoen aan alle andere vereisten in de staat waar je wilt oefenen.

Lees verder:Hoe word ik een geregistreerde verpleegster (RN)

RN-carrièrepad

Als je eenmaal een geregistreerde verpleegster bent geworden, heb je veel paden om uit te kiezen.

(Video) TOP 10 NURSING JOBS TO PURSUE IN 2023

U kunt een specialisme kiezen, zoals intensive care of geriatrie. Je kunt werken in een snelle spoedeisende hulp of in een ontspannen huisartsenpraktijk. Je kunt op een school, in een verpleeghuis of bij een thuiszorgprogramma werken. Er is een breed scala aan trajecten voor een gediplomeerde verpleegkundige, dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om na te denken over het pad dat het beste bij je doelen en persoonlijkheidstype past.

Houd er rekening mee dat u mogelijk cursussen moet blijven volgen en uw opleiding moet voortzetten om uw licentie te behouden.

Als u ervoor kiest om uw carrière vooruit te helpen, kunt u een Advanced Practice Registered Nurse (APRN) worden. Dit vereist meestal het behalen van een masterdiploma in verpleegkunde. Averpleegsteris een APRN die een master plus training heeft gevolgd in een specialiteitsgebied. Er zijn vier soorten APRN's:

 • Gediplomeerde verpleegkundige vroedvrouwen

 • Gediplomeerde verpleegkundig specialisten

 • Gediplomeerde verpleegkundig specialisten

 • Gediplomeerd geregistreerdverpleegkundige anesthesisten

Lees verder: Uw gids voor verpleegkundige graden en certificeringen

Aan de slag met Coursera

Klaar om een ​​van de meest gevraagde en opwindende carrièrepaden van dit moment te verkennen? Ga aan de slag met cursussen verpleegkunde van enkele van de beste universiteiten ter wereld. Opties omvatten de Universiteit van PennsylvaniaVital Signs: begrijpen wat het lichaam ons vertelten de Universiteit van ColoradoMedische noodgevallen: luchtweg, ademhaling en circulatie.

Als je al gediplomeerd verpleegkundige bent, overweeg dan om voort te bouwen op je huidige opleiding door cursussen te volgen die enkele van de nieuwste onderwerpen behandelen die van invloed zijn geweest op de medische wereld, zoalsCOVID-19 Contacttracering voor verpleegkundigenvan de Universiteit van Houston of de Universiteit van MinnesotaSpecialisatie Verpleegkundig Informatica Leiderschap.

Geschreven door Coursera • Bijgewerkt op

Deze inhoud is alleen beschikbaar gesteld voor informatieve doeleinden. Studenten wordt geadviseerd om aanvullend onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat cursussen en andere nagestreefde referenties voldoen aan hun persoonlijke, professionele en financiële doelen.

FAQs

Waarom dag van de zorg? ›

Geboortedag van Florence Nightingale

De dag van de zorg is in het leven geroepen door de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale (12 mei 1820). Deze Britse verpleegster wordt gezien als pionier en grondlegger van de moderne verpleging.

Wat gaat er niet goed in de zorg? ›

Ons onderzoek laat zien dat we in Nederland in de ogen van burgers over een in principe goed stelsel van (gezondheids-)zorg beschikken. Tegelijkertijd wordt dat goede aan de zorg overschaduwd en bedreigd door personeelstekorten, hoge werkdruk, bureaucratie en wachtlijsten. De zorgen over de zorg staan niet op zichzelf.

Wat is de toekomst van de zorg? ›

De komende decennia zullen we de groeiende zorgvraag en ‑uitgaven het hoofd moeten bieden met evenveel – of zelfs minder – zorgprofessionals. Dit maakt het noodzakelijk om het zorglandschap anders in te richten: dichter bij huis, meer digitaal, met focus op preventie en eigen verantwoordelijkheid.

Waarom wil je werken in de zorg? ›

Met werken in de zorg kun je het verschil maken. In de zorg zet jij je elke dag in voor anderen. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen voorbehouden en verpleegtechnische handelingen; je stelt de patiënt en diens naasten gerust, je bent een luisterend oor en hebt als doel uiteindelijk de patiënt weer beter te maken.

Waarom is 12 mei de Dag van de zorg? ›

Op deze dag, de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale (geboren op 12 mei 1820 in Florence ), worden alle medewerkers in de zorgsector in het zonnetje gezet. In Nederland vieren we sinds 1964 de dag van de verpleging.

Waarom wil ik werken in de zorg? ›

Elke keer sta je weer voor nieuwe uitdagingen. Door passende zorg te bieden, bewaak jij de gezondheid en het welzijn van mensen – die vaak in de laatste fase van hun leven zitten. Je moet veel in huis hebben om iemand echt te zien en begrijpen wat diegene nodig heeft. Geen cliënt is hetzelfde.

Wat is het doel van de zorg? ›

Door mogelijkheden te bieden om contacten te leggen, op de vraag van cliënten in te gaan, de zorg te bieden waar ze om vragen en ze nodig zou hebben. IN Zorg en Advies zorgt dat gevoel van eenzaamheid vermindert en of verkomen wordt en meer zelfvertrouwen ontwikkel in hun leven.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 20/09/2023

Views: 5954

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.