Wat is Cold Cream en hoe werkt het? | Klinisch (2024)

Cold cream is een soort gezichtsreiniger en vochtinbrengende crème die al eeuwenlang wordt gebruikt om de huid te reinigen en te hydrateren. Het is gemaakt van een mengsel van water, olie en was, waardoor een dikke en romige emulsie ontstaat die kan worden gebruikt om vuil, make-up en andere onzuiverheden van de huid te verwijderen.

De naam "cold cream" komt van het feit dat het koel en verfrissend aanvoelt wanneer het op de huid wordt aangebracht. Het staat ook bekend om zijn zachte en voedende eigenschappen, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes, inclusief de droge en gevoelige huid.

Cold cream werkt door een barrière op het huidoppervlak te creëren die vochtverlies helpt voorkomen en beschermt tegen irriterende stoffen uit de omgeving. De olie en was in de crème werken als verzachtende middelen, die helpen de huid te verzachten en glad te maken, terwijl het water helpt hydrateren en verfrissen.

Om koude crème te gebruiken, brengt u een kleine hoeveelheid aan op uw gezicht en masseert u deze zachtjes in met cirkelvormige bewegingen. Gebruik een warm, vochtig washandje of wattenschijfje om de crème en eventuele onzuiverheden van je huid te verwijderen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de crème een paar minuten te laten intrekken voordat ze worden afgeveegd, zodat deze de huid volledig kan hydrateren en voeden.

Over het algemeen is cold cream een ​​zachte en effectieve manier om je huid te reinigen en te hydrateren. Het is een klassiek huidverzorgingsproduct dat de tand des tijds heeft doorstaan ​​en een populaire keuze blijft onder mensen die waarde hechten aan natuurlijke en voedende ingrediënten.

Waar is Cold Cream van gemaakt?

Wat is Cold Cream en hoe werkt het? | Klinisch (1)

Cold cream is gemaakt van een mengsel van water, olie en was, die samen zijn geëmulgeerd om een ​​dikke en romige textuur te creëren. De specifieke ingrediënten en verhoudingen kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant en het recept, maar de basiscomponenten van koude room zijn:

 1. Water: Dit is het belangrijkste vloeibare bestanddeel van de crème en helpt de huid te hydrateren en te verfrissen.

 2. Olie: Oliën zoals minerale olie, amandelolie of kokosolie worden vaak gebruikt in koude room om de huid te hydrateren en te voeden.

 3. Was: Was zoals bijenwas of candelillawas wordt toegevoegd aan koude room om een ​​dikke en romige textuur te creëren en om een ​​barrière op de huid te creëren die vochtverlies voorkomt.

 4. Emulgator: Er is een emulgator toegevoegd om de olie- en watercomponenten van de crème te helpen combineren en een stabiele emulsie te creëren. Gebruikelijke emulgatoren die in koude room worden gebruikt, zijn borax of bijenwas.

Extra ingrediënten kunnen aan koude room worden toegevoegd om extra voordelen voor de huid te bieden, zoals glycerine, aloë vera of etherische oliën. Over het algemeen zorgt de combinatie van deze ingrediënten voor een zachte en voedende reiniger en vochtinbrengende crème die geschikt is voor alle huidtypes.

Geschiedenis van Cold Cream

De oorsprong van koude room is terug te voeren op oude beschavingen zoals de Grieken en Egyptenaren, die een mengsel van oliën, bijenwas en rozenwater gebruikten om hun huid te reinigen en te hydrateren. De term "cold cream" verwijst echter specifiek naar een formule die in de jaren 1800 is ontwikkeld door een Franse chemicus genaamd Théophile LeClerc.

De cold cream-formule van LeClerc was gemaakt van een mengsel van bijenwas, amandelolie en rozenwater en werd populair bij rijke vrouwen in Frankrijk die op zoek waren naar een zachte en effectieve manier om hun huid te reinigen en te hydrateren. De formule werd "cold cream" genoemd omdat deze bij het aanbrengen een verkoelend effect op de huid had.

Cold cream bleef in heel Europa aan populariteit winnen en vond uiteindelijk zijn weg naar de Verenigde Staten, waar het werd omarmd door zowel Hollywood-sterren als schoonheidsliefhebbers. De crème was vooral populair in de jaren 50 en 60 en is tot op de dag van vandaag een klassiek huidverzorgingsproduct.

In de loop der jaren is de basisformule van cold cream aangepast en aangepast aan verschillende huidtypes en voorkeuren. De kerningrediënten van olie, was en water blijven echter de basis van de crème en blijven zorgen voor een effectieve reiniging en hydratatie van de huid.

Cold Cream versus traditionele reinigingsmiddelen

Koude crème en traditionele reinigingsmiddelen worden beide gebruikt voor het reinigen van het gezicht, maar ze werken op verschillende manieren en hebben verschillende voordelen.

Cold cream is een soort vochtinbrengende crème die wordt gebruikt om de huid tegelijkertijd te reinigen en te hydrateren. Het is een dikke, verzachtende crème die op het gezicht wordt aangebracht en vervolgens wordt afgeveegd met een tissue of wattenschijfje. Cold cream is bijzonder effectief in het verwijderen van make-up en vuil van de huid en laat de huid zacht en soepel aanvoelen. Het is ook zacht voor de huid en kan worden gebruikt door mensen met een gevoelige huid.

Traditionele reinigingsmiddelen daarentegen zijn speciaal ontwikkeld om vuil, olie en onzuiverheden van de huid te verwijderen. Ze zijn er in verschillende vormen, zoals schuimende reinigers, gelreinigers en crème-reinigers. Traditionele reinigingsmiddelen kunnen agressief zijn voor de huid als ze agressieve oppervlakteactieve stoffen bevatten of als ze te vaak worden gebruikt. Ze kunnen echter zeer effectief zijn in het verwijderen van olie en onzuiverheden van de huid, wat belangrijk kan zijn voor mensen met een acne-gevoelige huid.

Kortom, cold cream is een goede optie voor mensen met een droge of gevoelige huid die hun huid tegelijkertijd willen reinigen en hydrateren. Traditionele reinigingsmiddelen zijn beter voor mensen met een vette of acnegevoelige huid die een grondigere reiniging nodig hebben.

Voordelen van Cold Cream voor uw huid

Cold cream is een populair huidverzorgingsproduct dat al tientallen jaren wordt gebruikt om de huid te reinigen en te hydrateren. Het is gemaakt met een mengsel van water, olie en emulgatoren, waardoor een dikke, romige consistentie ontstaat die gemakkelijk aan te brengen is en effectief is in het verwijderen van vuil, make-up en andere onzuiverheden van de huid. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van koude crème voor uw huid:

 1. Reinigt de huid: Cold cream is een effectieve reiniger die kan helpen om vuil, olie en make-up van de huid te verwijderen. Het werkt door deze onzuiverheden op te lossen, waardoor het gemakkelijk is om ze weg te vegen met een tissue of wattenschijfje.

 2. Hydrateert de huid: Cold cream is ook een geweldige vochtinbrengende crème die kan helpen de huid te hydrateren en te voeden. Het oliegehalte in de crème helpt vocht vast te houden, waardoor de huid zacht en soepel aanvoelt.

 3. Verzacht de droge en gevoelige huid: Cold cream is een zacht product dat geschikt is voor mensen met een droge of gevoelige huid. Het kan helpen om geïrriteerde huid te kalmeren en te kalmeren, terwijl het ook een beschermende barrière vormt die helpt om verdere irritatie te voorkomen.

 4. Vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels: De hydraterende eigenschappen van koude room kunnen helpen om het uiterlijk vanfijne lijntjes en rimpels. Door de huid te hydrateren, kan cold cream ervoor zorgen dat deze er gladder en jeugdiger uitziet.

 5. Verbetert de huidtextuur: Cold cream kan helpen de textuur van de huid te verbeteren door dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te bevorderen. Hierdoor kan de huid er helderder en stralender uitzien.

Over het algemeen is cold cream een ​​veelzijdig huidverzorgingsproduct dat een scala aan voordelen voor de huid kan bieden. Of je nu een droge, vette of gevoelige huid hebt, koude crème kan helpen je huid te reinigen, hydrateren en beschermen, zodat deze er op zijn best uitziet en aanvoelt.

Hoe u Cold Cream gebruikt in uw huidverzorgingsroutine

Cold cream is een veelzijdig huidverzorgingsproduct dat op verschillende manieren kan worden gebruikt om de huid te reinigen en te hydrateren. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om cold cream in uw huidverzorgingsroutine op te nemen:

 1. Begin met een schoon gezicht: Voordat u koude crème aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat uw gezicht schoon is en vrij van make-up en andere onzuiverheden.

 2. Breng de koude crème aan: Neem een ​​kleine hoeveelheid koude crème en breng deze met uw vingertoppen aan op uw gezicht. Masseer de crème zachtjes in je huid, waarbij je extra aandacht besteedt aan plekken waar je make-up of andere onzuiverheden hebt.

 3. Verwijder de koude room: Nadat u de koude crème in uw huid hebt gemasseerd, gebruikt u een tissue of wattenschijfje om het weg te vegen. Zorg ervoor dat u alle crème verwijdert, inclusief eventuele resten rond uw haarlijn en nek.

 4. Spoel je gezicht af: Spoel na het verwijderen van de koude crème uw gezicht af met warm water om eventuele achtergebleven resten te verwijderen.

 5. Volg met een vochtinbrengende crème: Na het gebruik van cold cream is het belangrijk om je huid te hydrateren om deze gehydrateerd en gevoed te houden. Breng een vochtinbrengende crème aan op je gezicht en hals en masseer het zachtjes in.

U kunt koude crème gebruiken als onderdeel van uw dagelijkse huidverzorgingsroutine, zowel 's morgens als' s avonds. Het is een geweldige optie voor mensen met een droge of gevoelige huid en het kan bijzonder effectief zijn bij het verwijderen van make-up en andere onzuiverheden van de huid. Vergeet niet om een ​​koude crème te kiezen die geschikt is voor uw huidtype en gebruik deze met mate om te voorkomen dat uw poriën verstopt raken.

Cold Cream voor de gevoelige huid

Cold cream is een uitstekende optie voor mensen met een gevoelige huid. Het is zacht en niet-irriterend, en het kan helpen om de huid te kalmeren en te kalmeren, terwijl het ook zorgt voor hydratatie en voeding. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van koude crème voor de gevoelige huid:

 1. Zoek naar een zachte formule: Kies een koude crème die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid. Zoek naar producten die geurvrij, hypoallergeen en vrij van agressieve ingrediënten zoals alcohol en sulfaten zijn.

 2. Test het eerst uit: Voordat u koude crème op uw gezicht aanbrengt, test u het uit op een klein stukje huid om er zeker van te zijn dat u geen allergische reactie krijgt. Breng een kleine hoeveelheid crème aan op de binnenkant van je pols of achter je oor en wacht 24 uur om te zien of je roodheid, jeuk of andere tekenen van irritatie hebt.

 3. Gebruik het spaarzaam: Hoewel cold cream zacht is en niet irriterend, is het toch belangrijk om het met mate te gebruiken om te voorkomen dat je poriën verstopt raken. Gebruik een kleine hoeveelheid crème en masseer deze zachtjes in je huid.

 4. Vermijd hard schrobben: Wanneer u de koude crème van uw huid verwijdert, vermijd dan hard schrobben of wrijven, omdat dit de gevoelige huid kan irriteren. Gebruik in plaats daarvan een zacht tissue of wattenschijfje en veeg de crème voorzichtig weg.

 5. Volg met een zachte vochtinbrengende crème: Na het gebruik van koude crème is het belangrijk om een ​​zachte vochtinbrengende crème te gebruiken die ook geschikt is voor de gevoelige huid. Zoek naar een product dat vrij is van geurstoffen en andere irriterende stoffen en dat zorgt voor hydratatie zonder je poriën te verstoppen.

Door deze tips te volgen, kunt u koude crème gebruiken om uw gevoelige huid te reinigen en te hydrateren, zonder irritatie of andere bijwerkingen te veroorzaken.

Cold Cream voor het verwijderen van make-up

Cold cream is een uitstekende optie om make-up te verwijderen, omdat het zelfs hardnekkige make-up kan oplossen en je huid schoon en gehydrateerd kan laten aanvoelen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van koude crème om make-up te verwijderen:

 1. Begin met een schoon gezicht: Voordat u koude crème aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat uw gezicht schoon en vrij van vuil of olie is.

 2. Breng de koude crème aan: Neem een ​​kleine hoeveelheid koude crème en breng het aan op je gezicht, waarbij je je concentreert op de gebieden waar je make-up hebt. Masseer de crème zachtjes in uw huid met cirkelvormige bewegingen en zorg ervoor dat u alle delen van uw gezicht bedekt.

 3. Verwijder de make-up: Nadat u de koude crème in uw huid hebt gemasseerd, gebruikt u een zacht tissue of wattenschijfje om de make-up weg te vegen. Zorg ervoor dat u alle crème en make-up verwijdert, inclusief eventuele resten rond uw haarlijn en nek.

 4. Spoel je gezicht af: Spoel na het verwijderen van de koude crème en make-up uw gezicht af met warm water om eventuele achtergebleven resten te verwijderen.

 5. Follow-up met een zachte reiniger: Nadat je koude crème hebt gebruikt om make-up te verwijderen, is het een goed idee om daarna een zachte reiniger te gebruiken om ervoor te zorgen dat alle sporen van make-up en crème van je huid zijn verwijderd.

Het gebruik van koude crème om make-up te verwijderen is een effectieve en zachte manier om je huid te reinigen, zonder haar natuurlijke oliën te verwijderen. Het is een geweldige optie voor mensen met een droge of gevoelige huid, omdat het kan helpen om je huid te hydrateren en te voeden tijdens het verwijderen van make-up.

Cold Cream voor de droge huid

Cold cream is uitstekend geschikt voor mensen met een droge huid, omdat het rijk is aan verzachtende middelen en kan helpen om je huid te hydrateren en te voeden. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van koude crème voor een droge huid:

 1. Kies een crème met hydraterende ingrediënten: Zoek naar een koude crème die is samengesteld met hydraterende ingrediënten zoals glycerine, hyaluronzuur of ceramiden. Deze ingrediënten kunnen helpen om vocht vast te houden en je huid zacht en soepel te laten aanvoelen.

 2. Breng de crème aan op een vochtige huid: Breng het aan op een vochtige huid om de hydraterende voordelen van koude crème te maximaliseren. Dit helpt vocht vast te houden en voorkomt dat je huid uitdroogt.

 3. Masseer de crème zachtjes in: Wanneer u koude crème op uw huid aanbrengt, masseer deze dan zachtjes in met ronddraaiende bewegingen. Dit zal helpen de bloedtoevoer naar uw huid te stimuleren en de hydraterende voordelen van de crème te versterken.

 4. Laat de crème een paar minuten intrekken: Voor maximale hydratatie laat u de koude crème enkele minuten op uw huid inwerken voordat u deze wegveegt. Hierdoor kunnen de verzachtende middelen uw huid binnendringen en zorgen voor een diepe hydratatie.

 5. Follow-up met een vochtinbrengende crème: Zorg ervoor dat u na het gebruik van koude crème een vochtinbrengende crème gebruikt om de hydratatie vast te houden. Zoek naar een vochtinbrengende crème die speciaal is samengesteld voor de droge huid en die ingrediënten bevat zoals sheaboter of jojoba-olie.

Door deze tips te volgen, kunt u koude crème gebruiken om uw droge huid te hydrateren en te voeden, waardoor deze zacht, soepel en gehydrateerd aanvoelt.

Cold Cream tegen veroudering

Koude crème kan gunstig zijn voor huidverzorging tegen veroudering, omdat het kan helpen de huid te hydrateren en te voeden, wat fijne lijntjes en rimpels kan verminderen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van koude crème voor anti-aging:

 1. Zoek naar een crème met ingrediënten die veroudering tegengaan: Kies een koude crème die ingrediënten bevat zoals retinol, antioxidanten of peptiden, die kunnen helpen de tekenen van veroudering te verminderen en de productie van collageen te bevorderen.

 2. Breng de crème dagelijks aan: Om de voordelen van cold cream voor anti-aging te zien, is het belangrijk om het dagelijks te gebruiken. Breng de crème elke avond voor het slapengaan aan op uw gezicht en hals en masseer het zachtjes in uw huid.

 3. Wees zachtaardig: Wees voorzichtig wanneer u koude crème op uw huid aanbrengt en vermijd hard wrijven of schrobben. Dit kan irritatie en schade aan uw huid veroorzaken, wat de tekenen van veroudering kan verergeren.

 4. Gebruik een zachte reiniger: Om de anti-verouderingsvoordelen van koude room te maximaliseren, moet u ervoor zorgen dat u eenzachte reinigerdat is geformuleerd voor de ouder wordende huid. Dit zal helpen om vuil en olie te verwijderen zonder je huid van zijn natuurlijke oliën te ontdoen.

 5. Follow-up met een vochtinbrengende crème: Zorg ervoor dat u na het gebruik van koude crème een vochtinbrengende crème gebruikt die speciaal is samengesteld voor de ouder wordende huid. Zoek naar een product dat hydraterende ingrediënten bevat, zoals hyaluronzuur of glycerine, en dat kan helpen om vocht vast te houden en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Door deze tips te volgen, kunt u koude crème gebruiken om uw huid te hydrateren en te voeden, wat kan helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en een jeugdigere teint te bevorderen

Hoe u de juiste koude crème kiest voor uw huidtype

Wat is Cold Cream en hoe werkt het? | Klinisch (2)

Het kiezen van de juiste koude crème voor uw huidtype is belangrijk om ervoor te zorgen dat u het maximale uit het product haalt. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste koude crème voor uw huidtype:

 1. Droge huid: Als je een droge huid hebt, zoek dan naar een koude crème die is samengesteld met verzachtende middelen en hydraterende ingrediënten zoals glycerine, sheaboter of ceramiden. Deze ingrediënten kunnen helpen om je huid te hydrateren en droogheid en schilfering te voorkomen.

 2. Vettige huid: Als je een vette huid hebt, zoek dan naar een lichtgewicht koude crème die niet-comedogeen en olievrij is. Vermijd producten die zwaar of vettig zijn, omdat ze je poriën kunnen verstoppen en de vettigheid kunnen verergeren.

 3. Gecombineerde huid: Als je een gecombineerde huid hebt, zoek dan naar een koude crème die uitgebalanceerd is en ontworpen om goed te werken voor zowel droge als vette gebieden. U kunt overwegen om verschillende producten op verschillende delen van uw gezicht te gebruiken, afhankelijk van de behoeften van uw huid.

 4. Gevoelige huid: Als je hebtgevoelige huid, zoek naar een zachte koude crème die vrij is van geuren, kleurstoffen en andere mogelijke irriterende stoffen. Vermijd producten die alcohol of andere agressieve ingrediënten bevatten die irritatie kunnen veroorzaken.

 5. Volwassen huid: Als je een rijpere huid hebt, zoek dan naar een koude crème die anti-verouderingsingrediënten zoals retinol, antioxidanten of peptiden bevat. Deze ingrediënten kunnen de tekenen van veroudering helpen verminderen en de aanmaak van collageen bevorderen.

Door de juiste koude crème voor uw huidtype te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat u het maximale uit het product haalt en mogelijke irritatie of negatieve bijwerkingen voorkomt. Overweeg om met een dermatoloog te praten als u vragen of opmerkingen heeft over het kiezen van de juiste koude crème voor uw huidtype.

DIY Cold Cream-recepten

Hier zijn enkele doe-het-zelf-recepten voor koude room die je thuis kunt proberen:

 1. Eenvoudig recept voor koude room
 • 1/2 kopje bijenwas

 • 1/2 kopje kokosolie

 • 1/2 kopje olijfolie

 • 1/4 kopje rozenwater

Instructies:

 1. Smelt de bijenwas, kokosolie en olijfolie samen in een dubbele ketel.

 2. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en roer het rozenwater erdoor.

 3. Giet het mengsel in een pot of bak en laat het afkoelen en stollen.

 4. Om te gebruiken, schept u een kleine hoeveelheid van de koude crème op uw vingers en masseert u deze zachtjes in uw huid.

 5. Lavendel Cold Cream Recept
 • 1/2 kopje bijenwas

 • 1/2 kopje sheaboter

 • 1/2 kopje amandelolie

 • 15 druppels essentiële lavendelolie

Instructies:

 1. Smelt de bijenwas, sheaboter en amandelolie samen in een dubbele boiler.

 2. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en roer de essentiële lavendelolie erdoor.

 3. Giet het mengsel in een pot of bak en laat het afkoelen en stollen.

 4. Om te gebruiken, schept u een kleine hoeveelheid van de koude crème op uw vingers en masseert u deze zachtjes in uw huid.

 5. Recept voor koude room met honing en melk

 • 1/4 kopje bijenwas

 • 1/4 kopje amandelolie

 • 1/4 kopje kokosolie

 • 1/4 kopje honing

 • 1/4 kopje melk

Instructies:

 1. Smelt de bijenwas, amandelolie en kokosolie samen in een dubbele ketel.

 2. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en roer de honing en melk erdoor.

 3. Giet het mengsel in een pot of bak en laat het afkoelen en stollen.

 4. Om te gebruiken, schept u een kleine hoeveelheid van de koude crème op uw vingers en masseert u deze zachtjes in uw huid.

Deze doe-het-zelf-recepten voor koude crèmes zijn eenvoudig te maken en kunnen worden aangepast aan uw individuele huidverzorgingsbehoeften. Test altijd een nieuw huidverzorgingsproduct voordat u het op uw hele gezicht aanbrengt om mogelijke allergische reacties of irritatie te voorkomen.

Cold Cream en acne

Cold cream is een zwaar product op oliebasis dat mogelijk de poriën kan verstoppen en een acne-gevoelige huid kan verergeren. Er zijn echter enkele soorten koude crèmes die geschikt kunnen zijn voor een huid die gevoelig is voor acne, vooral als ze zijn geformuleerd met niet-comedogene ingrediënten en zijn ontworpen om zacht en niet-irriterend te zijn.

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van koude crème als u een acne-gevoelige huid heeft:

 1. Zoek naar koude crèmes die zijn bestempeld als niet-comedogeen, olievrij of speciaal ontworpen voor een acne-gevoelige huid. Deze producten zullen minder snel poriën verstoppen of puistjes veroorzaken.

 2. Vermijd koude crèmes die zware oliën of vette ingrediënten bevatten, zoals minerale olie, vaseline of lanoline. Deze ingrediënten kunnen poriën verstoppen en acne verergeren.

 3. Test elke nieuwe koude crème voordat u deze op uw hele gezicht aanbrengt. Breng een kleine hoeveelheid aan op een klein deel van uw huid en wacht 24-48 uur om te zien of u bijwerkingen ervaart.

 4. Gebruik koude crème als onderdeel van een dubbele reinigingsroutine. Gebruik eerst een zachte reiniger op waterbasis om vuil en make-up van je huid te verwijderen. Breng vervolgens een dun laagje cold cream aan op je huid en masseer het zachtjes in. Gebruik een vochtig washandje om de cold cream en eventueel achtergebleven make-up of vuil weg te vegen.

 5. Wees voorzichtig bij het gebruik van koude room. Wrijf of schrob niet te hard over je huid, omdat dit irritatie en puistjes kan veroorzaken.

Over het algemeen is cold cream misschien niet de beste keuze voor een huid die gevoelig is voor acne. Als u aanhoudende acne heeft of bezorgd bent over puistjes, overweeg danpraten met een dermatoloogom een ​​huidverzorgingsroutine te ontwikkelen die is afgestemd op uw individuele behoeften.

Is Cold Cream iets voor jou?

Wat is Cold Cream en hoe werkt het? | Klinisch (3)

Of cold cream geschikt voor u is, hangt af van uw individuele huidtype en huidverzorgingsbehoeften. Cold cream kan een goede keuze zijn voor mensen met een droge of gevoelige huid, omdat het kan helpen de huid te hydrateren en te kalmeren. Het kan ook een goede optie zijn voor degenen die zware make-up dragen, omdat het hardnekkige make-up effectief kan verwijderen zonder de huid van zijn natuurlijke oliën te ontdoen.

Als je echter een vette of acne-gevoelige huid hebt, is koude crème misschien niet de beste keuze, omdat het de poriën kan verstoppen en puistjes kan verergeren. Het is belangrijk om een ​​koude crème te kiezen die speciaal is samengesteld voor uw huidtype en om eventuele nieuwe producten te testen voordat u ze op uw hele gezicht aanbrengt.

Of je al dan niet koude crème in je huidverzorgingsroutine moet gebruiken, hangt uiteindelijk af van je individuele huidtype en zorgen. Als je niet zeker weet of cold cream wel of niet geschikt voor je is, overweeg dan om met een dermatoloog of huidverzorgingsprofessional te praten voor gepersonaliseerde aanbevelingen.

Gerelateerde zoekwoorden

Wat is Cold Cream en hoe werkt het? | Klinisch (2024)

FAQs

How long do you leave cold cream on? ›

Leave the cream on for a minute or two to give it time to dissolve any sebum clogging your pores. Remove the cream. There are two ways to remove the cream: If your skin is very dry, take a soft tissue and gently wipe. The residual cream will give your skin an extra layer of moisturizing protection.

What is cold cream and how do you use it? ›

It is a thick, emollient cream that is applied to the face and then wiped off with a tissue or cotton pad. Cold cream is particularly effective at removing makeup and dirt from the skin, and it leaves the skin feeling soft and supple. It is also gentle on the skin and can be used by people with sensitive skin.

Why does cold cream work? ›

hydrating with water or B. moisturizing with lipids, Cold Cream offers both skincare benefits in one unique product! The water mentioned above does the work of hydrating skin while the oils act as a moisturizer, sealing in the hydration.

Do I need to wash my face after using cold cream? ›

You may want to use it strictly as a makeup remover and wash your face afterward with a mild cleanser to get the residue off, but that's a matter of individual preference. Some people find that their pores get clogged if they don't rinse it off thoroughly, but, for others, Pond's works well as an overnight moisturizer.

Can I leave Ponds cold cream on overnight? ›

If you put it on dry skin and remove it with a damp cloth, it works as a gentle but effective cleanser. If you put it on damp, cleansed skin and leave it on overnight, it can do something completely different. The amazing oils penetrate, and you wake up deeply hydrated.”

How long should cream stay on skin? ›

Considering that no two products are the same, there's no hard and fast answer for how long exactly you need to wait it out based on what you could be using, but dermatologists recommend up to half an hour for the heavier products (lotions, creams, oils). So the cover all answer here is 30 minutes.

What are the disadvantages of cold cream? ›

Disadvantages  Cold cream is quite heavy in consistency.  It will feel very "greasy" on the application.  Also, people living in hot, humid weather will find this too heavy.  Cold cream is more of a winter product and feels more uncomfortable in the summer season.

What are the benefits of cold cream at night? ›

Night Cream In Winters: Why Cold Cream Is Essential For This Season And Its Benefits
 • Boosts Hydration. ...
 • Reduces inflammation. ...
 • Collagen Boosting. ...
 • Eliminates Toxins. ...
 • Aids In Skin Cell Renewal.
Nov 21, 2022

Should we apply cold cream at night? ›

It is most beneficial for those with dry, itchy skin. Applying it every night can enhance the texture and look of the skin.

Which celebrities use Pond's cold cream? ›

Kylie Minogue: Pond's Cold Cream
 • Johanna Lumley: "I've used Pond's Cold Cream for years. It's the best makeup remover there is."
 • Marilyn Monroe: "I always take off my makeup before I go to bed. I use Pond's Cold Cream."
 • Audrey Hepburn: "I believe in using a simple product like Pond's Cold Cream.
Jun 23, 2023

Why does cold cream remove makeup? ›

"The emulsifiers that hold the cream together are fatty acids or long-chain phosphates that are neutralized with triethanolamine and/or sodium hydroxide. The neutralized fatty acid or phosphate basically forms a soap base, and that mineral oil/soap composition is great for removing makeup and inflamed skin.

Is cold cream only for winter? ›

Is a cold cream only used in winter? While dryness is one of the most common winter skin problems, many people face dry skin problems throughout the year. A nourishing cold cream can thus be used as an all-season product to combat such problems.

Can you rinse off ponds cold cream? ›

WHY IT WORKS: POND'S® Cold Cream is a hypoallergenic no-rinse product that is tough on your makeup, but gentle and suitable for sensitive skin. Try to remove it with the softest, less irritating, cloth or sponge available.

What is the best cold cream for face? ›

POND'S Moisturizing Cold Cream - 100ml Promo Pack
 • cold cream for dry skin.
 • ayur cold cream.
 • body lotion.
 • nivea cold cream.

Why is it called cold cream? ›

Why Is It Called Cold Cream? Every version of cold cream contains a mixture of water and oil. As you put the cream on the skin, the water evaporates, creating a cooling sensation. This cooling effect likely led to the name.

Should I keep cold cream in the fridge? ›

As a general rule of thumb, "any type of cream- or gel-based product can be kept in the fridge," says Marina Peredo, MD, board-certified dermatologist in New York City. On the flip side, avoid sticking anything oil-based in there.

Is cold cream for summer or winter? ›

The best tip: use cold cream for dry skin! Cold cream forms a protective barrier on your skin that prevents moisture loss and keeps your skin hydrated and moisturised in winter.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5533

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.